עבודה במשמרות

נושאי המשימה מספר 45001+45002

 הסיכונים בעבודת משמרות (המשך)

בעיות עיכול

מחקרים מסוימים מראים כי לעובדי משמרות יש יותר בעיות קיבה ועיכול מאשר לעובדים אחרים.

מחקרים אחרים לא איששו טענה זו. אולם תמיד יש לזכור שרק עובדים בריאים זמינים למחקר.

בעיות עיכול עשויות להיות נפוצות יותר בקרב עובדי משמרות משום שהעיכול תלוי בשעון הביולוגי.

לרוב אנשים אוכלים בשעות קבועות ביום. עבודת משמרות עלולה להפריע לאכילה ולתבניות

העיכול על ידי שינויים תכופים במשטר שעות העבודה והשינה. עם זאת, בעיות עיכול עלולות

להיגרם גם על ידי היעדר אוכל מזין, כמו "ג'אנק פוד" ממכונות, הזמין לעובדים.

מחלות לב וכבד

גם מחלות לב וכבד אובחנו כנפוצות יותר בקרב עובדי משמרות מאשר בקרב העובדים ביום. לדוגמה, חוקרים בשוודיה חקרו את עובדיו של מפעל נייר בעיירה קטנה במשך כמה שנים. מפעל זה היה המעסיק היחיד בעיירה, מה שהקשה על העובדים לחדול מעבודת המשמרות. רובם עבדו במשמרות במשך רוב חייהם. החוקרים מצאו כי ככל שאנשים עבדו יותר זמן במשמרות, כך עלתה הסבירות שיפתחו מחלות לב. עם זאת, האופן שבו עבודת משמרות משפיעה על הלב אינה ברורה לחלוטין, כיוון שקשה לבודד משתנים נוספים במשוואה זו, כגון מתח, תזונה, הרגלי עישון ושתייה, ותורשה.

קדימה

לתחילת הקורס

אחורה

לרשימת הקורסים